در چند روز گذشته، کشورهای بزرگ و پیشگام اقتصادی دنیا، دست به دامان بانک مرکز خود زده و هشدارهایی را به بایننس دادهاند. اما اصل ماجرا چیز دیگری بوده که به شیطنت رسانهها، تعبیر متفاوتی از آن نقل شده است. حال اصل داستان چه بوده است؟
خرید و فروش رمزارزها تبدیل به یکی از روشهای مدرن سرمایه گذاری شده که بیش از 60 درصد انسانهای روی زمین، حداقل یکبار وارد این حوزه شدهاند. وقتی صحبت از 60 درصد انسانها میشود، یعنی بیش از 4 میلیارد نفر. این تجمع عظیم سرمایه در این حوزه، باعث نگرانی حکومتهای جهانی و خصوصا سرمایهداران و اقتصاددانان جهان شده است.
هرچه باشد، افراد سرمایهدار دوست ندارند که از معاملات جهانی به بهره بمانند. به همین جهت نیز با استفاده از روابط سیاسی و دیپلماتیک که با سران کشورها دارند، تلاش میکنند تا جلوی تجارت آزاد و جهانی و خصوصا در قسمت رمزارزها گرفته شود. مجموعهی بایننس نیز به عنوان پیشگام عصر تبادلات مالی آزاد، همواره دستخوش هشدارها و اخبار جعلی قرار گرفته است.
بانکهای مرکزی کشورهای پیشرفته دنیا، نیاز به سرمایهگذاری مردم در داخل بانکهای ملی داشته و تمایل دارند که پول و سرمایهی مردم در داخل این نهاد رد و بدل شود. از طرف دیگر، بورس کشورها نیز محلی برای حمایت از صنعت است. اما در بازار رمزارزها، همه چیز به گونهی دیگری بوده و باج و مالیاتی به سردمداران حکومتی یا نهادهای بانکی و اقتصادی داده نمیشود. به همین جهت نیز حکومتها به دنبال ریزش سرمایهگذاران در این بازار بزرگ بوده تا بتوانند سرمایهی آنها را در بانک، بورس، ملک و … نگهدارند.
بنابراین، پشت این اخبار و هشدارها، چیزی جز سهیم شدن در میزان ثروت و سرمایه نبوده و اساسا نمیتوان فعالیت مجموعهی عظیم و پرطرفدار بایننس را محدود کرد. اما از طرف دیگر، ترسهایی نیز وجود داشته که قطعا بی دلیل نیست و مهمترین آن نیز، داستانهای پولشویی و حمایت از تروریسم جهانی است.
جابجا کردن پول در بین کشورها، حتما باید تحت نظارت نهادهای مالی بزرگ دنیا باشد تا مانع از پولشویی شده و از ترورسیم حمایت نشود. این کار، کاملا منطقی و صحیح است و اساس یک دنیای سالم بوده و قطعا باید حمایت شود. اما در بایننس، تمامی تراکنشهای مالی، کاملا بدون نظارت شخص سوم صورت گرفته و هر فردی، با یک ایمیل ساده میتواند وارد این صرافی دیجیتال جهانی شده و به هر گوشهای از دنیا که میخواهد، پول ارسال کند.
هشدارهای بریتانیا و ژاپن هم بیشتر با محوریت همین قوانین مبارزه با پولشویی بوده و اتهام دیگری به این مجموعه وارد نشده است. این دو کشور (و قطعا کشورهای دیگر دنیا)، خواستار نظارت و شفافیتهای مالی بوده که سازمانها و ارگانهای سودجو و بعضا وابسته به حکومتهای دیکتاتوری و حامی تروریسم، نتوانند زیرشاخههای خود را حمایت کرده و پول برای آنها واریز نمایند.
بنابراین، هیچ کدام از این کشورها نمیتوانند با فعالیتهای بایننس (حداقل در ظاهر و بطور رسمی)، مخالفت کرده و تنها دست آویز آنها، شفافیت تراکنشهای مالی و در راستای جلوگیری از پولشویی بوده است. برای یادگیری نحوه افتتاح حساب بایننس این مقاله را مطالعه کنید.