Saeed Blogger

مرجعی برای یادگیری

Saeed Blogger

مرجعی برای یادگیری

تست پی سی آر برای کرونا ویروس کرونا

نسل جدیدی از ویروس‌های خانواده‌ی کرونا (تاجدار) است که به نام SARS-CoV-2 شناخته می‌شود. سازمان بهداشت جهانی، اولین بار در تاریخ 31 دسامبر 2019 میلایدی از وجود آن مطلع گردید. این در حالی است که چندین ماه قبل، کشور چین از مشاهده‌ی نسل جدیدی از ویروس‌ها که بر روی دستگاه تنفسی اثر می‌گذارند، اطلاع داده بود. با این حال، سازمان بهداشت جهانی، تایید این بیماری و طبقه‌بندی این بیماری به عنوان پاندمی را به وقفه‌ی چند ماهه اعلام کرد که مورد سرزنش بسیاری از مسئولین تراز اول جهانی نیز قرار گرفت. بیماری کووید-19 اولین بار در شهر ووهان و در کشور چین شناسایی گردید و بعد از آن به سرتاسر دنیا انتقال پیدا کرد.


با گذشت بیش از یکسال از این بیماری فراگیر جهانی، محققان توانستند به درک بهتری از این بیماری و راه‌های انتقال دست یابند. با توجه به نرخ شیوع بالای (بسیار مسری بودن آن) این بیماری، سازمان بهداشت جهانی، بهترین روش برای مقابله با آن‌را، پیشگیری دانست و استفاده از ماسک در اکثر کشورهای دنیا، اجباری گردید. پس از ظهور روش‌های شناسایی این بیماری و به منظور جلوگیری از انتقال آن بین افراد (خانواده، دوستان، همکاران و …)، انجام تست کرونا در منزل متداول شد تا در صورت مثبت بودن نتیجه (ابتلا به تست کرونا)، دوران قرنطینه‌ی شخصی آغاز شده و سلامت دیگران به خطر نیفتد.


تست کرونا چیست؟


چندین تست برای تشخیص کرونا وجود دارد. در دسته‌بندی کلی، این تست‌ها را به تست‌های تشخیصی و تست‌های آنتی‌بادی. تست‌های تشخیصی برای تشخیص وجود ویروس فعال کووید-19 انجام گرفته و با توجه به نتیجه‌ی آن، فرد باید سایر اقدامات پیشگیرانه و یا درمانی انجام دهد. تست‌های مولکولار و آنتی‌ژن از نوع تشخیصی بوده و وجود این ویروس فعال در بدن را نشان می‌دهد. نمونه‌گیری این تست PCR کرونا با استفاده از مخاط بینی، گلو و یا بزاق دهان استفاده می‌شود. هنگام مواجهه با هر بیماری، سیستم ایمنی بدن واکنش نشان داده و موادی را تولید می‌کند تا عامل نفوذی را از بین ببرد. این ماده‌ی تولید شده یا همان آنتی بادی بعد از هر بیماری در بدن انسان تولید می‌شود. در تست آنتی بادی کرونا ، حضور این ماده در بدن بررسی می‌شود. این تست، بر خلاف تست‌های تشخیصی، برای شناسایی ویروس فعال در بدن، استفاده نمی‌شود. این ماده، برای تولید و تکثیر در بدن، نیاز به زمان چند روزه (و حتی تا چند هفته) دارد و به همین جهت نمی‌توان از آن برای تشخیص ویروس فعال در بدن، استفاده شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد