Saeed Blogger

مرجعی برای یادگیری

Saeed Blogger

مرجعی برای یادگیری

علاج یبوست با طب سنتی


یبوست هنگامی رخ می‌دهد که دفعات اجابت مزاج کاهش یافته و خارج شدن مدفوع از بدن سخت می‌شود. این حالت اکثرا هنگامیکه تغییر در سبک زندگی یا رژیم غذایی ایجاد شود و یا مصرف فیبر کاهش یابد، اتفاق می‌افتد. در علوم پزشکی، هنگامیکه دفعات اجابت مزاج در طول هفته کمتر از سه مرتبه باشد، گفته می‌شود که فرد دچاریبوست شده است. البته این عدد، فقط یک مقدار استاندارد و سرانگشتی بوده و بین افراد مختلف، فرق دارد. ممکن است فردی چندین مرتبه در طول روز اجابت مزاج کرده و یا فرد دیگری در هر هفته یک الی دو مرتبه روده‌ی خود را تخلیه کند. اما به صورت عمومی، این عدد، معادل 3 در نظر گرفته می‌شود.

فارغ از الگوی تخلیه‌ی روده در هر فرد، یک چیز قطعیت دارد: هر چقدر فاصله‌ی بین اجابت مزاج بیشتر باشد، مدفوع خشک‌تر بوده و دفع آن سخت‌تر شده و دفع آن دشوارتر می‌شود. عموما یبوست را به مولفه‌های زیر تشخیص می‌دهند:

  • مدفوع خشک و سخت باشد
  • اجابت مزاج همراه با درد بوده و در ناحیه‌ی شکمی نیز درد احساس شود
  • فرد احساس کند که کامل تخلیه نشده باشد
بنابراین، علاوه بر در نظر گرفتن دفعات تخلیه‌ی روده، فرد باید عوامل فوق را در نظر گرفته تا مطمئن شود که مبتلا به این عارضه بوده و باید به دنبال درمان یبوست باشد.

یبوست چقدر و در بین چه کسانی شایع است؟

این بیماری یکی از شایع‌ترین مشکلات دستگاه گوارش در سرتاسر جهان بوده و سالانه بیش از 2.5 میلیون نفر، برای درمان یبوست به پزشک مراجعه می‌کنند. اگرچه این بیماری در بین اکثر افراد و اکثر گروه‌های سنی رایج است، اما در چند حالت ممکن است که تبدیل به یک بیماری حاد شده و نگران کننده شود:

  • در سنین بالا: از آنجایی که با افزایش سن، میزان فعالیت بدنی افراد کمتر شده و متابولیسم آن‌ها کند می‌شود، احتمال ضعیف شدن عضلات روده بیشتر بوده و ممکن است یبوست در این افراد مشکل ساز شود.
  • زنان: به دلیل تغییرات هورمونی خصوصا هنگامیکه بارادار هستند و یا پس از زایمان، احتمال بروز این حالت بیشتر می‌شود. هنگامیکه نوزاد در رحم بانوان قرار دارد، به دلیل فشار آمدن به ارگان‌های دیگر (خصوصا روده)، احتمال کند شدن و یا بند آوردن مسیر روده، وجود دارد.
  • عدم مصرف فیبر: فیبر نقش موثری در عملکرد صحیح سیستم گوارش دارد (بعدا به این موضوع خواهیم پرداخت).
  • مصرف داروهای خاص
  • بعضی از بیماری‌های عصبی یا گوارشی.
در تمامی موارد فوق، درمان یبوست قاعده و اصول خود را داشته که به آن‌ها خواهیم پرداخت.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد