Saeed Blogger

مرجعی برای یادگیری

Saeed Blogger

مرجعی برای یادگیری

کارگزاران فعال در ایران

کارگزاران در حقیقت واسطه‌هایی هستند برای تسهیل معامله کردن. کارگزاران بورس، خرید و فروش سهام را تسهیل کرده و کارگزاران بین المللی و یا همان بروکرها، بستر معامله دارایی های مختلف در سطح جهانی را ایجاد می‌کنند. بنابراین، در دنیای امروز، حضور بروکرها برای معامله کردن تجار، ضرور است. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص بروکرهای بین المللی و خصوصا بروکرهایی که تحت نام‌های مختلف و به صورت غیر قانونی در ایران فعالیت میکنند، به شما اطلاعاتی دهیم. هدف اصلی این مقاله، بررسی بروکرهای کلاهبردار فعال در ایران بوده و به شما خواهیم گفت که چه چیزهایی باعث میشود تا یک بروکر به عنوان بروکر کلاهبردار شناخته شود.

انواع بروکرها

در مقاله‌ی مجزایی برای شما توضیح خواهم داد که چند مدل کارگزار و یا بروکر وجود دارد. اما برای آشنایی اولیه بد نیست بدانید که به صورت کلی بروکرها را به دو بخش تقسیم میکنند. این دو بخش به زبان ساده شامل موارد زیر هستند:

1- بروکرهایی که هر معامله را بین دو طرف آن ایجاد میکنند (بین خریدار و فروشنده)

2- بروکرهایی که طرف دیگر معامله، خودشان هستند

تمامی کارگزاران بورس ایران، از مدل اول هستند. یعنی هر سهامی که شما میخرید، قطعا قبلا متعلق به فردی بوده که به واسطه ی کارگزار به شما معرفی شده و در ازای این رد و بدل کردن دارایی (سهام)، کارمزدی دریافت شده است. اما بعضی از بروکرهای بین المللی (که از قضا تعدادشان هم کم نیست)، طرف دیگر معامله را ایجاد نکرده و خودشان میشوند طرف حساب شما. بنابراین، به نفع این نهاد است که شما، معامله ی اشتباهی را انجام دهید تا ضرر مالی را متحمل نشوند.

کارگزاران فعال در ایران

ایران جزو کشورهایی است که نهادهای معتبر و بین المللی، هیچگونه نظارتی بر روی آن نداشته و عملا هیچ فعالیتی را تضمین نمیکنند. به همین دلیل هم این بازار، برای اکثر بروکرها جذاب است. چرا که از نظر قانون ایران، فعالیت در این بازار خلاف قانون بوده و هیچکس نباید سمت آن برود (بنابراین، تضمینی برای عملکرد بروکر وجود ندارد). از نظر بین المللی نیز هیچ بروکری نمیتواند تحت نظارت رگوله و موسسات معتبر بین المللی به ایرانیان خدمت رسانی کند. بنابراین، تقریبا تمامی بروکرهایی که در بازار ایران فعال هستند، بدون نظارت هرگونه رگولاتوری، به فعالیت خود ادامه میدهند. بنابراین، بهتر است فریب رگولاتوری و تبلیغات متعدد این نهاد را نخورید.

در عین حال، آنچه که مشخص است این است که هنگامیکه یک بروکر، رگولاتوری معتبری داشته باشد، بنابراین، پیشینه ی قابل قبولی را در بازارهای جهانی دارد. بنابراین، بعید است که بخواهد کارنامه ی خود را در یک کشور، خراب کنید. به همین علت هم توصیه میشود که (اگرچه رگولاتوری در ایران کاربردی ندارد)، اما سعی کنید در بروکرهایی فعالیت کنید که رگولاتوری بین المللی داشته باشند.

کلاهبرداری بروکر

بروکر اگر گنام و بی نام و نشان نبوده و با مجوزهای بین المللی فعالیت کند، هیچوقت کارنامه خود را خراب نخواهد کرد. بنابراین، خیالتان از کلاهبرداری بروکرهای جمع باشد. برای مثال، همین چند وقت پیش، بروکر هات فارکس از ایران رفت و خدمت رسانی به ایرانیان را متوقف کرد. اما یک ماه پیش از خداحافظی، به تمامی کاربران اطلاع داد که حساب های معاملاتی خود را بسته و تسویه حساب نمایند.

کلاهبرداری بروکر در صورتی اتفاق می افتد که بروکر بی نام و نشان بوده و صرفا برای سرکیسه کردن تریدرها وارد بازار شده باشد. به همین دلیل هم توصیه میشود که پیش از شروع به فعالیت در یک کارگزار بین المللی، از پشتوانه آن مطمئن شوید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد